NU AAN HET LEZEN : Camerabewaking op afstand

Bewaking op afstand als oplossing?

Voor beide type organisaties kan bewaking op afstand een oplossing bieden. Voor grote bedrijven wordt geavanceerde beveiligingstechnologie optimaal gecombineerd met gecentraliseerd menselijk toezicht en ingrijpen op locatie. Pas als de situatie er echt om vraagt, gaan bewakingsagenten ter plaatse om de daar ontstane dreiging of calamiteiten op te lossen. Voor KMO’s kan dit betekenen dat zij de controlerondes van de bewaker kunnen vervangen door het bewaken van het terrein op afstand door onze operatoren van de meldkamer. Ook het openen en sluiten van deuren, toegangsbeheer, kan op afstand uitgevoerd worden.

Monitoring en beheer op afstand

Het technische aspect wordt beheerd door het Security Management Systeem. Dit is een systeem waarmee de integratie van alle beveiligingsapparatuur wordt gerealiseerd en waarbij alle informatie op een centrale plek te overzien is. Dit gebeurt meestal in een aparte meldkamer, waar alles bewaakt en beheerd worden door slechts enkele beveiligingsmedewerkers. Bij een melding krijgt de medewerker gerichte informatie te zien waarop verder ingezoomd kan worden om vervolgens de vereiste actie uit te voeren en de melding af te handelen. Alle handelingen kunnen daarbij vastgelegd en eventueel gerapporteerd worden. Zelfs het beheer van beveiligingsapparatuur kan hiermee centraal worden geregeld, door bijvoorbeeld op afstand nieuwe instellingen of software-updates door te voeren.

Alarmverificatie en preventie van valse alarmen

Natuurlijk wordt ingegrepen bij ongewenste situaties of noodsituaties. Maar uit verschillende rapporten blijkt dat het merendeel van de meldingen vals blijkt. Daarom is alarmverificatie een belangrijk onderdeel van het takenpakket, securitymedewerkers van de meldkamer verifiëren van iedere melding of dit daadwerkelijk een noodsituatie is. Wanneer het een vals alarm is, wordt er gekeken naar de oorzaak en wordt die daar waar mogelijk opgelost, om valse meldingen voortaan te voorkomen. Deze preventieve werkwijze voorkomt veel frustratie en onnodig hoge kosten.

STANLEY Security als partner voor jouw beveiliging

Outsourcen op basis van Remote Guarding is een krachtig alternatief voor de beveiligingsmedewerkers op locatie, aangezien het dezelfde of betere serviceniveaus en veel besparingen oplevert. Het kan precies afgestemd worden op je organisatie en je werkelijke beveiligingsbehoefte. De overstap naar outsourcing vergt wel visie en lef. Maar het alternatief dat STANLEY Security biedt met zijn unieke en beproefde oplossing op afstand kan de overstap zeker vereenvoudigen. Het is een alternatief dat een trend wordt in de beveiligingsbranche.

Heb je nog verdere vragen over onze oplossingen op afstand? Neem dan zeker contact op via mail op info.security.be@sbdinc.com of per telefoon op 02/733.11.44.