Camerabewaking bij bandencentrale QST Roosdaal

Door zijn passie voor snelle wagens, besloot Stefaan Schoonjans jaren geleden een eigen raceteam op te richten, waarmee hij al snel in de prijzen viel. En om zijn passie met andere mensen te delen, besloot hij om eveneens een raceschool op te richten in het hart van de racewereld in België, Heusden-Zolder.

Autoracen is een seizoensgebonden sport, dus al het materiaal voor het onderhoud van de racewagens werd verschillende maanden per jaar niet gebruikt. Hierop zette Stefaan een volgende stap en hij richtte een eigen bandencentrale/garage op, waar ook particulieren terechtkonden voor hun wagen, en niet enkel voor banden en velgen, maar ook voor het algemeen onderhoud van de wagen.

Sinds enkele maanden besloten ze om de garage in Roosdaal uit te rusten met camera’s.
“We wilden een camerasysteem om 2 hoofdredenen. Ten eerste omdat er aan de overkant van de straat een discotheek is. Veel feestvierders komen hier vaak tegen de muur plassen, wat onze garage geen professionele uitstraling geeft naar klanten die hier over de vloer komen. Een tweede reden is eerder preventief. Een racewagen is een luxewagen en dus een dure wagen waardoor dit natuurlijk potentiële inbrekers kan aantrekken. Door onze uitgebreide ervaring en expertise, repareren wij ook wagens van andere garages. Dit zijn vaak ook dure wagens, met veel elektronica in. Dat trekt inbrekers aan.”

STANLEY Security heeft zowel buiten als binnen telkens 2 camera’s geïnstalleerd. Stefaan kan alle activiteiten die de camera’s opnemen makkelijk via de smartphone volgen.
“De installatie en de verdere opvolging door STANLEY Security zijn zeer goed verlopen. Ook van de app op de smartphone zijn we zeer tevreden. Zeer makkelijk om te gebruiken.”